Winterútstalling 2016-2017  'Ferwûndering'

Deze expositie is inmiddels geeïndigd.

Met werken van:


 

Schilderijen en oliepastelkrijt van Gosse Koopmans

Gosse Koopmans is net als zijn vader Klaas Koopmans vanaf het begin de mede grondlegger van Galerie Koopmans en we kunnen ons niet indenken dat zijn werk geen betekenisvolle rol zou spelen.
In “Ferwûndering” zien we zijn winters in olieverf terug. Soms vanuit zijn geheugen en autobiografisch, soms plein air geschilderd wat helaas in deze warme winters zeer zeldzaam is.
Echter altijd treft je de zeggingskracht van zijn schilderijen die zowel de kou als de warmte van een winter verbeelden en altijd speelt het licht hierin een grote rol.
Naast winterdoeken hangen er ook zomer en stadsgezichten.

  005 IM4 5039 80x40cm bew  006 IM4 5043 Rider 110x80cm

007 IM4 5048 40x30cm 008 IM4 5050 40x50cm


Kristallen op Porselein van Annet Hamster (Assen)

Annet Hamster haar keramiek bestaat uit driedimensionale handgevormde en gedraaide objecten van porseleinklei. Het is een fijnkorrelige en zuivere klei.
Deze porseleinklei is vanwege haar zuivere aard zeer geschikt als ondergrond voor kristalglazuren.
Een kristal glazuur geeft porseleinen vormen een zeer speciale sprankelende aantrekkingskracht, maar ze vragen veel aandacht vanwege hun eigenzinnig en wispelturig karakter.
Dat juist Annet Hamster erin slaagt om dit kristal porselein een betoverende schoonheid mee te geven ontdekt men op deze tentoonstelling “Ferwûndering”

AnnetHamster 0032   AnnetHamster 126 2647

 

Realistische landschappen van An Luthart

An Luthart (Heemstede) maakt realistische schilderijen van het Nederlandse landschap waarmee zij in het gehele land exposeert.
Tussen 1980 en 1990 volgde An verschillende cursussen in tekenen en schilderen, model en portrettekenen bij verschillende instellingen en een privé opleiding bij fijnschilder Yvonne Dielen.
An Luthart toont in deze tentoonstelling grote en kleine landschappen waarin zowel licht als detail een grote rol spelen.


Bronzen beelden van Hans Jouta

Hans Jouta als vaste gast verbonden aan Galerie Koopmans laat weer zien dat creëren iedere keer weer een verrassing oplevert.
In de tentoonstelling “Ferwûndering” laat Hans de bezoeker stilstaan bij de wereld om ons heen.
Het zogenaamde alledaagse wordt vastgelegd in brons zodat bijvoorbeeld het allerkleinste vogeltje, het winterkoninkje ( “tûmke) een grootse indruk achterlaat.
Hans heeft exclusief voor Galerie Koopmans “de koarte baanriders” (korte baanschaatsers) gemaakt.
Een dynamisch beeldje wat in epoxy gegoten en met zilverzand wordt afgewerkt. De serie wordt na 25 exemplaren gesloten. Ook is het mogelijk de schaatsers in brons te laten gieten. Het boetseermodel staat in de tentoonstelling.

jouta HansJouta mus IMG 8122